STEM Nedir?

STEM Nedir?

07.05.2017 2763

STEM Nedir?

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. STEM Eğitimi, disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren Fen, Teknoloji,Mühendislik ve Matematik gibi önemli disiplinlerin birbiriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir. Kısacası STEM öğrencinin fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birleştirerek kullanması amacıyla oluşmuş bir yaklaşımdır.

Bu yaklaşımda, ilk olarak problem belirleniyor, çözümleme sürecinde matematik ve fen derslerinde öğrendiği konuları hatırlayıp, teknoloji ve mühendislik ile ilgili yeteneklerini kullanarak uygulamaya çeviriyor ve çözüme ulaşıyor, böylece öğrenme de kalıcı hale geliyor. Yani öğrenci; problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri bu süreçte kazanmaya başlıyor.

 

Neden STEM  Eğitimi?

Günümüzde 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmenin yolu STEM eğitiminden geçiyor. GEnçlerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşimler kurmalarını,takım çalışması becerisi kazanmalarını, bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar.

Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen STEM Eğitimi ile Fen bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik becelerilerini öğrencilere kazandırmak ve düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır. Bu kapsamda okulumuzda STEM Eğitimleri verilmektedir.

 

STEM Eğitiminin Öğrenciye Katkıları

Stem Eğitimi üretim odaklı olmasının yanı sıra eleştirel düşünme, yaratıcılık, yenilenme, problem çözme gibi 21.yüzyıl becelerilerini de barındırmaktadır.

STEM Eğitimi;

  • Öğrencilerin yeni buluşlar keşfetmesini sağlar.
  • Karşılaştıkları sorunlara daha kısa ve çözümler üretmeyi sağlar.
  • Öğrenme motivasyonunu arttırır.
  • Tasarım odaklı düşünme ve yenilikçi olmayı sağlar.
  • Yeni ürünler ortaya koyma becerisini sağlar.
  • İşbirliği ve bağımsız çalışma yoluyla öğrencilerin özgüven ve öz yeterliliğini geliştirir.